Hi! 

 

I have a weldment in Solidworks 2019.  I ran the new interference detection tool.  It showed me that some of my bodies were interfering.  I selected the "make interfering bodies transparent" option, to highlight the interfering bodies. 

 

Now, I cannot get the interfering bodies to stop being transparent!  They show as wireframe no matter what options I select. The rest of the weldment responds normally, and I can change it from shaded, shaded with edges, wireframe, etc.

 

I've already tried closing and re-opening the part.  Rebooting the PC.

 

Has anyone else experianced this problem?

 

Thank you!

Jon


Categories: Modeling and Assemblies, Weldments

Comments
Last comment By: Jonathan Corsico   Fri, 11 Jan 2019 20:19:38 GMT
Re: After interference detection, bodies stuck in wireframe

Check and reset the appearances/display from here and see if that helps.

 

 

If that doesn't help then attach file here to check or send the file to your VAR.

By: Deepak Gupta  Wed, 09 Jan 2019 16:46:07 GMT
Re: After interference detection, bodies stuck in wireframe

Do you see an option to change transparency when you RMB on the body?

CTRL+Q usually does the trick for me for most appearance/graphic issues.

By: Newell Voss  Wed, 09 Jan 2019 17:05:15 GMT
Re: After interference detection, bodies stuck in wireframe

Deepak got it.  The interference detection tool must have changed the appearance settings for the interfering bodies.  The only way to fix this was to select each body and then change the appearance in the feature tree, like Deepak shows in his post.  Selecting the bodies and then just changing the global appearance setting had no effect.

 

Thank you!!!!

 

Jon

By: Jonathan Corsico  Fri, 11 Jan 2019 20:19:38 GMT
You are not authorized to view this page No results found! Suggestions: Check spelling, try a different search, or browse topics below.