Rotated Attributes
SOLIDWORKS Forums
6 months ago

I don't know why, but SWE seems to have a lot of issues with any kind of rotated attribute.  I created some origin and destination symbols, but when they are inserted in the direction opposite from the orientation I drew them in, I need to right click and go Symbol>Updated.  Then it will show it correctly.  They do work perfectly fine, I just need to updated them every time I put them in.  Would be really nice if there is a fix for that.

 

And similarly, I drew a symbol that has an attribute rotated 90° and an opposite one rotated -90° (or 270°, I tried both, doesn't make a difference).  The attribute that is rotated 90° shows up correctly, but the other one shows up rotated the same way, which does not work for me.  It's almost like SWE sees it's not rotated the same and is trying to fix it for me without asking.


Categories: SOLIDWORKS Add-Ins, Electrical

Comments
Last comment By: Brian Cooke   Mon, 16 Apr 2018 18:32:13 GMT
Re: Rotated Attributes

Update:  I can sort of get around the second part of my problem by making the rotation SLIGHTLY off from 270°.  I made it 270.0001° and it works perfectly fine.  Software issue maybe?

By: Lord Fly  Mon, 09 Apr 2018 21:05:45 GMT
Re: Rotated Attributes

Just making sure, on any symbol you can set the attributes to rotate with the symbol or always stay in their orientation from the symbol's original design, verify this box is set the way you want it.  Note the wording might be slightly different if you're on 2017 or earlier version of electrical. 

 

orientation.jpg

 

You can also manually change attribute orientation after a symbol is inserted by going to the symbol, right clicking, selecting edit attributes and change the orientation of the individual attributes there. 

By: Evan Stanek  Tue, 10 Apr 2018 13:41:42 GMT
Re: Rotated Attributes

Unfortunately it's not that.  I have the "Do not rotate attributes" box checked.  The symbols were created as a down and a left, like this:

Capture3.PNG  Capture4.PNG

So when I initially insert them, if it's a down or a left, it shows up fine, but not an up or a right, they come in like this: Capture.PNG

As you can see, the ones I've circled are showing upside down.  The page number (116) should always be at the top.  But when they are first inserted in the opposite orientation from how they are drawn, it's almost like SWE ignores the "Do not rotate attributes" box, and rotates them just for fun.  Then when I right click each of them and go Symbol>Update, it fixes it: Capture2.PNG

It's just really annoying having to go through and tell it to updated them every time I insert them.

By: Lord Fly  Tue, 10 Apr 2018 14:00:38 GMT
Re: Rotated Attributes

Call your var and report that. Seems like a bug. I would say that initially it is acting like I would expect. You have the page on bottom, rotate 180 degrees, it will be on top. But since updating changes that, either the initial behavior is a bug, or the update is a bug. They need to pick one behavior.

By: Brian Cooke  Mon, 16 Apr 2018 18:32:13 GMT
You are not authorized to view this page No results found! Suggestions: Check spelling, try a different search, or browse topics below.