I'm trying to render chrome/steel/high gloss black but rendering it, it appears dull and not how chrome/steel/high gloss black plastic should be. - Playing with with Scene settings, i.e. Photoview lighting (bg brightness, render brightness, scene reflectivity)
SOLIDWORKS Forums
1 day ago
Hello all, i found out that a componenten which is at the end of a wire has another behavior if you want to move it than if a component is within the wire. Does anyone knows something about that topic? Technically it is the same behavior.
SOLIDWORKS Forums
2 days ago
Another style is two connector halves shown mated together like below. In both these cases I need the BOM to show two components, the male side and the female side (the associate shield blocks and actual pins/sockets are another story). Also in both these cases I want continuity from wire end to end.
SOLIDWORKS Forums
2 days ago
Hello, I am having an issue with routing in 2019. I am able to build routes correctly, but when I move an object that the connector is attached to and rebuild, the connector moves but the route does not rebuild. The harness still shows the rebuild icon, but does not rebuild (CTRL-B or CTRL-Q).
SOLIDWORKS Forums
2 days ago
I have copied a Toolbox fastener folder and renamed it etc. I then added custom properties, additional lengths and sizes. I got through all that ok. Now I'm testing it and for some reason, the shaded cosmetic threads appear differently in my custom toolbox than they do in the default toolbox that I copied mine from.
SOLIDWORKS Forums
2 days ago
I'm trying to offset a section of pipe using two 45 degree elbows. I've attached a test sketch, I have two sketches one uses a plane and it works as I need it to, the second is trying to use a 3D sketch however no matter what I try it keeps saying it's over defined. Anyone know how to make this work?
SOLIDWORKS Forums
2 days ago
Solidworks cam won't pick correct end mill size for counterbobore. I have a .125 thru hole and .188 c'bore. It seems like no matter the actual size of the c'bore it always pick .25 dia. endmil.?
SOLIDWORKS Forums
3 days ago
I am a seasoned SolidWorks designer and Admin but I am new to setting up routing, I am trying to set this up as I transition my company from AutoCAD to SolidWorks. We use a mix of flanged and grooved components. Flanges do not seem to be a problem with routing. I am trying to figure out how to deal with grooved pipe ends, groove couplings, and grooved components in routing.
SOLIDWORKS Forums
3 days ago
Spooling trick/issue? Trying to get a routing spool to stop after an elbow but naturally it selects the whole sketch up to the flange. Is there a way to prevent this?
SOLIDWORKS Forums
3 days ago
I´m trying to add tape to my 3D harness as a benchmark. So, when I make the flatten harness i want this tape shown in this flatten harness. And I could take measurements from that point to split points. I hope it´s clear enough.
SOLIDWORKS Forums
3 days ago
I believe you are referring to the Title Block? You can either right click on a page in the Document browser, TitleBlock>Open Jive Software Version: 2018.10.0.1_jx, revision: 20181102150941.22e8dc7.release_2018.10.0-jx
SOLIDWORKS Forums
4 days ago
I am trying to save a 3d pdf of assembly with dimensions, but dimensions becomes so small in 3d pdf. So, what should I do to encounter this problem. When using MBD in SWX, there are some templates delivered, wich has some settings to avoid the small dims:
SOLIDWORKS Forums
4 days ago
The customer I'm working for uses AutoCAD for everything, so their standard is a black background. I set SWE to have a black background so that everything would look the same when it's exported as DWGs later. But in the meantime, I want to send PDFs, except they have a white background, which makes it almost impossible to see anything that's been drawn:
SOLIDWORKS Forums
4 days ago
6. Cross Highlight Bi-directionally between BOM and Assembly We are looking into accuracy control and compression options.
SOLIDWORKS Forums
5 days ago
I was Trying to create drawings for some parts and subassemblies by using Solidworks Task Scheduler. But It doesn't work properly. Only Half the parts drawing has been made by Task Scheduler & rest of them remains uncreated(with a message task results failed unexpectedly). I don't know why this happens.
SOLIDWORKS Forums
5 days ago
I am attempting to route some pipework in Solidworks 2015. I have placed two flanges and selected the system to 'Auto Route' between them which it does. However when I exit the sub-assembly I get an error message saying 'the pipe must have a length@extrusion dimension'. It then proceeds to reduce all the pipe lengths to the same size, but leaves the flanges and elbows where they are so the pipework is no longer connected.
SOLIDWORKS Forums
5 days ago
Jive Software Version: 2018.10.0.1_jx, revision: 20181102150941.22e8dc7.release_2018.10.0-jx
SOLIDWORKS Forums
5 days ago
This picture shows the Cost Manager, with only turned features recognized. Great question. I recreated your part (or close to it) and used 3DSketch and 2D planar Hole Wizard features.
SOLIDWORKS Forums
5 days ago
Component Marks without Root This is something that I have been struggling with over the last couple of days and can't find a proper solution to. I am trying to figure out a way to generate a unique ORDERNO for each component based on the combination of its FUNCTION_TAG & LOCATION_TAG.
SOLIDWORKS Forums
5 days ago
Toolbox part preview pop-up I use the click wheel to scroll through the toolbox, but when this window pops up right under my pointer I can no longer scroll and have to move my mouse to another part of the screen.
SOLIDWORKS Forums
5 days ago
Routing sketches overdefined SW says a sketch is overdefined when it obviously isn't. I mean really obviously isn't.
SOLIDWORKS Forums
5 days ago
Now, place your contractor, but click on the rail. It will put the insertion point of the contractor on the imaginary line from the rail insertion point going horizontally (works in the vertical too and the symbol will auto-rotate. I don't use SWE.
SOLIDWORKS Forums
5 days ago
Update Solidworks installation from 2018 to 2019, before the update i copied the toolbox folder from network to my machine, them i specified the path of toolbox during installation, and updated without errors or warnings. Darrell ConleyNov 29, 2018 10:06 AM(in response to Fernando Rodrigues Gonçalez) I'm having the same issue as well. Am thinking about re-setting the toolbox database file and seeing if that helps.
SOLIDWORKS Forums
5 days ago
I'm working on trying to import an image to use as a backdrop for rendering in Photoview 360. I can get the image to come in as a background but then I cannot get the floor reflection to turn off without the shadows turning off too. They seem to be connected somehow. I then tried to get the image as an environment but solidworks distorts it like you're looking through a fish eye lens with a single focal point.
SOLIDWORKS Forums
6 days ago