Discover what SOLIDWORKS users are discussing.
Can anyone one help me out???
SOLIDWORKS Forums
8 days ago
I'm running SolidWorks 2017 x64 Edition, SP 4.1, and I'm having an issue with PhotoView 360. When I do an integrated preview of my assembly, PhotoView 360 adds in a cut that is no longer there (but was in an old render). The cut then visually stays in the assembly, even if I unload PhotoView 360. The only way to get the cut to disappear is by closing SolidWorks or Restarting the Computer.
SOLIDWORKS Forums
9 days ago
If anyone is interested. Here is a link to presentation Ron Bates and I did titled,"Visualize for the PV360 User - Ease the Transition" If you're a PV360 user that's wants to give Visualize a try this might be helpful.
SOLIDWORKS Forums
10 days ago
I routinely used PhotoView 360, but I've noticed an odd change in its behavior recently. Unlike the past, no sound is generated when a Final Render finishes. In the past a series of noises (digital beeps) were played when a Final Render was complete. Now there is silence at the end of a Final Render.
SOLIDWORKS Forums
21 days ago
I'm trying to create a cutaway render of a new product and have a strange problem occurring. I originally created a quarter cutaway with an extruded cut in the assembly that cut through all but 1 part. Later I changed it to be a half cutaway and had it cut through fewer parts. Everything looks just right until I fire up the Photoview preview window or final render.
SOLIDWORKS Forums
22 days ago
Hello - I need to have a bump mapped image but keep the color of that image - see reference below (black should be embossed). In other applications you can control the color or intensity of the bump mapped image so it is visible, subtle, or invisible over the embossing. Is there something similar to this in Solidworks or a method to achieve the same look?
SOLIDWORKS Forums
24 days ago
I recently added a simple decal to the top of a switch which is now part my companies part library. To save having an extra file/image in with the components & running the risk of it getting lost or deleted, I made the decal self-contained within the part (by ticking the option in the Document Properties > Model Display) The only issue I have now is that the decal isn’t appearing when I render the part in Photoview 360.
SOLIDWORKS Forums
25 days ago
Model Disappears I have a model of an assembly. When I try to render it in PhotoView 360 (SolidWorks 2011) it just disappears.
SOLIDWORKS Forums
1 month ago
Im 16 and have 4 days to figure this problem out or I will fail the biggest exam of my life so far please help? So on my PC in my house I have Solidworks 2018 Regular version and I cant find the photoview 360 add in. I need to come up with a way to show a photo realistic picture of my part.
SOLIDWORKS Forums
1 month ago
hi guys, I need help trying to render an object on solidworks 2017-2018. I assembled it and when I go to use any of the render tools, (eg. final render or render window) they are unavailable to me as an option. they buttons are grey in colour and I am unable to select them. can anyone help me??
SOLIDWORKS Forums
1 month ago
There is a 26 year old rendering software called POV-RAY and it can render volumetric laser light... Here is a link to the example rendered image:http://guido.vonrudorff.de/wp-content/uploads/2013/01/final.png
SOLIDWORKS Forums
2 months ago
When rendering the part below I get a horizontal whitish 'stripe' through the middle of it. I can't figure out why. The .sldprt file I'm using is attached.Anybody willing to take a look? If there's something else you need, I'll provide it.
SOLIDWORKS Forums
2 months ago
I'm trying to do visualizations using PhotoView 360, and have noticed that the SolidWorks add-ins > PhotoView 360 selection is reset after restarting SolidWorks. Is this normal? How can I make it persistent?
SOLIDWORKS Forums
2 months ago
This is all in SW2016 SP5: I'm trying to enable network rendering, but am having issues. I've installed the client on my workstation, my server, and on my local machine, but when I preform a render, it only uses the local machine (whether the client locally is turned on or off).
SOLIDWORKS Forums
2 months ago
I am currently testing a Threadripper 1950X rig (Windows 10) and Solidworks 2014 and thought that it could be of benefit to share some results here. The rig is not optimised for speed due to a faulty RAM module, so it is running with a single 8 GB DDR-4 stick at stock speed and is still approximately 2.7X faster than my i7 4790K when rendering in Photoview 360! Very impressive and look at all those cores :-)
SOLIDWORKS Forums
2 months ago
I'm trying to render a model using PhotoView 360 in SolidWorks 2017 SP3.0 and I need to do it with depth of field enabled. However, when depth of field is enabled, my model disappears or gets obscured somehow. Some shadows are visible, but the model geometry is not. If I disable depth of field in the camera settings, it renders just fine.
SOLIDWORKS Forums
3 months ago
In the photoview window, the colours look fine, but when exporting to .png, the colour saturation in the transparant parts decreases. On the left side, an image saved as .png (opened in Windows photo viewer). On the right side, the image as seen in the photoview window.
SOLIDWORKS Forums
3 months ago
I've tired various planes and floor levels and that is not the issue. I only see the background. Any ideas?
SOLIDWORKS Forums
3 months ago
Has anyone noticed any changes in the 'Diamond' 'Gemstone' material from PV2009 to PV2010, I cannot seem to get the same results when using this material as I did before. In 09 it was stunning as a clear plastic simulant. Now it just seems to create a lot of internal glare, making the image 'white out' almost.
SOLIDWORKS Forums
4 months ago
SW2016-Appearance un-mirrored when rendered I've come across a strange problem.
SOLIDWORKS Forums
4 months ago
I make a lot of quick visuals to give an impression of my work, so I usually just save as jpg/png/psd. However when I check the remove background box the whole picture is emptyinstead of just the background.
SOLIDWORKS Forums
4 months ago
Add-in stalling So since SP3.0 Ev in 2017 the last add-in, photoview, seems to take an additional 10 seconds to load. I know its only 10 seconds but clearly something has happened. anyone else having this issue.
SOLIDWORKS Forums
6 months ago
After upgrading from 2016 SP4 to 2017 SP2 users are not able to render using photoview 360. I read other fourms that stated to upgrade to the newest service pack and bonjour was causing the issue. I tired updating to the newest release of 2017 SP3, but did not have any luck and I checked and made sure Bonjour was installed and the service was running. The majority of our systems are Windows 7 x64 and a hand few of Win 10.
SOLIDWORKS Forums
6 months ago
Recently I almost came to the final stage of my animation, however I seem to get the same problem over and over again. Once I start the rendering, the camera position resets, and it zooms out of the whole scenery. I know about the solution for the "accelerated rendering" being turned off, however that completely sets back my progress. (I started a render in the weekend for a 30 seconds long scene and it only finished 16 seconds in the 64 hours I've been away).
SOLIDWORKS Forums
6 months ago